به گزارش روز چهارشنبه اداره كل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه،' محمد باقر ذوالقدر' اظهار داشت: به دلیل گستردگی، تنوع و پیچیدگی جرایم و آسیبهای اجتماعی، وجود تدابیر مختلف پیشگیرانه درمدیریت و پیشگیری از وقوع جرایم در كشور حایز اهمیت است.
وی به ماهیت فرابخشی و فرا قوهای پیشگیری از وقوع جرم در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: طبق بند 5 اصل 156 قانون اساسی، پیشگیری از وقوع جرم از وظایف قوه قضاییه است ولی علل و عوامل چندگانه جرایم و وجود حوزهها و قلمروهای مختلف پیشگیرانه، مشاركت فعال تمامی دستگاههای دولتی و مردم را در پیشگیری میطلبد.
معاون راهبردی قوه قضاییه؛ 5 گام مدیریت پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی را برشمرد و گفت: گام اول تعیین مساله (جرم یا آسیب) است كه در برگیرنده تجزیه و تحلیل آمار جرایم و آسیبها و همچنین طبقه بندی و اولویتبندی مسائل است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گام دوم را تجزیه و تحلیل مسائل و بررسی علل اصلی گرایش به جرم دانست و افزود: تجزیه و تحلیل الگوی جرم یا آسیب، تجزیه و تحلیل بازیگران و بازی خوردگان و تجزیه و تحلیل موقعیت وقوع مسأله نیز در مدیریت پیشگیری از وقوع جرم باید لحاظ شود.
وی از تعیین راهكارهای پیشگیری در قالب اجتماعی- فرهنگی، وضعی – انتظامی، قضایی – حقوقی به عنوان گام سوم در مدیریت پیشگیری از وقوع جرم نام برد.
معاون راهبردی قوه قضاییه اجرای راهكارها و نیز نظارت و ارزشیابی عملكرد را به عنوان چهارمین و پنجمین گام در مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دانست.
وی علل رشد جرایم را ضعف معنویت و ایمان دینی در اثر مدرنیسم غربی و اثرگذاری فرهنگ لائیك غرب بر جوامع بشری برشمرد و گفت: علم پوزیتیویستی و رشد فزاینده فنآوری به خصوص فنآوریهای اطلاعات و ارتباطات، جنگ نرم وتهاجم گسترده فرهنگ مدرن بر جوامع و فرهنگهای سنتی، اقتصاد جرم و توسعه مافیایی جرم و جنایت باعث شده كه جرایم در سطح جهان افزایش یافته و جرایم سنتی اشكال جدید به خود گیرد و با جرایم نوظهور پیوند بخورد.
معاون راهبردی قوه قضاییه به سه نوع پیشگیری در سطح كشور اشاره داشت و گفت: در مرحله اول لازم است با افزایش علم و آگاهی در محیطهای خانوادگی، مدرسه و دانشگاه، اماكن و فضاهای دینی، عمومی و ورزشی، مردم از حقوق خویش، شناخت پیدا كنند و جامعه را نسبت عواقب جرم آگاه ساخت.
هفتمین كارگاه علمی كاربردی مدیریت پیشگیری از وقوع جرم با حضور مسئولین اجرایی و قضایی ،انتظامی 5 استان قزوین، البرز، قم، سمنان، تهران در محل مجتمع فرهنگی ورزشی شهید بهشتی به میزبانی استان تهران از صبح امروز - چهارشنبه - كار خود را آغاز كرد.
هفتمین كارگاه علمی – كاربردی مدیریت پیشگیری از وقوع جرم تا عصر فردا - پنجشنبه - ادامه دارد و مدعوین در كارگاههای تخصصی به ارائه نظرات و بررسی راهكارها در حوزه پیشگیری از وقوع جرم پنج استان كشور می پردازند.
اجتمام**7263**1569